Haspengouwrally Criterium - 28 februari 2015

Koen Lauwaert is het seizoen 2015 schitterend gestart. De piloot uit Ichtegem schreef zich last minute in voor het Criterium luik van de Haspengouw Rally op vraag van Steven Toortelboom om diens Clio R3 in de kijker te rijden met het oog op verder verhuur.

Dat objectief is op zijn minst gezegd aardig gelukt, want na kp 2 namen Koen en co Nico Willems de algemene leiding om die niet meer af te staan. Koen vertelt over zijn derde algemene zege: “De dag begon met een derde tijd op kp 1 na de beide BMW’s van Lootens en Louies. Ik dacht dat er weer een mooie strijd in het vooruitzicht lag zoals vorig jaar, toen we met onze Clio tegen 5 M3’s moesten strijden. Maar daar waar wij vorig jaar pech kenden met een lekke band, was de pech deze keer voor de concurrentie: Lootens viel uit en Louies verloor heel wat tijd. Zo keerden we na de eerste ronde met een mooie marge terug naar de service. Ik duwde nog iets door in de tweede ronde om een veilige voorsprong te hebben indien we nog zouden lek rijden, maar de laatste proeven konden we op een rustiger tempo rijden. Het is mijn derde algemene overwinning, na 2x het Criterium in de TAC in Tielt gewonnen te hebben. Ik denk dat bij deze niemand nog kan zeggen dat dit een slechte wagen of een pechwagen is, er heeft de hele rally geen sleutel op gestaan bij wijze van spreken!”

Ook Nico Willems genoot van zijn allereerste algemene zege: “Een schitterend gevoel om te mogen spuiten met champagne! Dit smaakt letterlijk en figuurlijk naar nog!”

 

Voorlopig staan er geen verdere rally's gepland, alles zal afhangen van wanneer de eigen wagen van het team hersteld is. Wie met deze winnende wagen wil verder rijden, kan een mailtje sturen naar bulgariarenting@gmail.com.