TBR Rally - 21 oktober 2012Met het forfait van topfavoriet Lietaer zou de TBR een open wedstrijd worden voor de zege. Daarom besloot Koen om van bij de start aan een stevig tempo te rijden om te zien of een podium mogelijk was. Ondanks een aandampende voorruit die de piloot wat hinderde op de eerste en tweede proef, zouden Koen en Bjorn de service na de eerste lus van 4 proeven als 3e binnenrijden, na een tweede en twee derde tijden. De voorsprong op de vierde bedroeg al een mooie 20 seconden, zodat Koen besloot zijn tempo aan te houden. Na de vijfde proef liep die voorsprong verder op, maar helaas zou die vijfde proef de laatste worden die we als derde algemeen konden eindigden. Op kp Moorslede blokkeerden de voorwielen tijdens de remzone voor de laatste haakse rechtse voor de finish, waardoor de Clio R3 net van de baan raakte en een veld vol modder insukkelde. De wagen had geen schade, maar het duurde wel 3 minuten eer de hulpzame toeschouwers de Clio weer op de weg duwden. Daardoor zakten de LC Racing boys terug naar de 14e plaats algemeen.

Koen liet zijn hoofd echter niet hangen en besloot op het vettige parcours een stevige remonte in te zetten. Met continu tijden in de top 4 haalden we één voor één onze tegenstanders in en besloten we het einde van de wedstrijd op de vierde plaats algemeen, op slechts 8 seconden van het podium. “Daar we bovendien ook nog eens lek reden op de laatste passage op de Zilten, hadden we een podium zeker verdiend”, aldus Koen. “Als je bovendien ziet dat we op 2min28 van de winnaar eindigen en we iets meer dan 3min verliezen door onze slipper, was de overwinning dus perfect mogelijk geweest door de vele pech van de anderen. Helaas behoorden we zelf tot de pechvogels maar wie vooraan wil meedraaien met een Clio R3 op dit parcours moet wel de limiet gaan zoeken…”

De troostprijs was de winst in klasse 3G, waarmee LC Racing een mooi seizoen afsluit. We danken alle supporters voor de trouwe steun langs de proeven en geven rendez-vous in 2013!Hemicuda Rally - 7 oktober 2012Met een 4e plaats algemeen en winst in klasse 3G kan het team van LC Racing besluiten dat er niet meer in zat tijdens de thuisrally in Koekelare voor Koen Lauwaert en Nico Beernaert.

Koen had nochtans zijn ambities bijgesteld na de tweede ronde, toen hij als 7e het servicepark binnenkwam: “Vanmorgen zijn we snel gestart en stonden we 4e na de eerste ronde, maar enkele dikke 4x4’s kunnen optimaal profiteren van hun tractie op de gladde ondergrond en ik denk dat een top 5 moeilijk zal worden.” Toch stond dame Fortuna aan de zijde van Koen en sloeg de pechduivel dan weer toe bij onder andere Pyck, Taveirne en Braeckevelt. Daardoor kon Koen na de derde ronde postvatten op de vierde plaats en zou hij die plaats niet meer afgeven tot de finish. “We staan op onze plaats”, aldus Koen, “Lefevere, Cornelis en Coene waren ongenaakbaar voor ons en Pyck reed lek waardoor we genoeg voorsprong hadden om onze 4e plaats te kunnen behouden. Meer dan tevreden dus!”

De volgende en meteen ook laatste rally voor het team wordt de TBR, waar Pieter Cailliez de honneurs van LC Racing zal waarnemen.  

 


Omloop van Vlaanderen - 7/8 september 2012Het LC Racing duo Koen Lauwaert en Bjorn Willaert blikken tevreden terug op de Omloop Van Vlaanderen. Nadat de twee zaterdagmorgen als 16e van start gingen, finishten ze uiteindelijk als 14e algemeen, tweede in de klasse R3 en eerste R3C wagen.

Vrijdag besloot Koen meteen pittig te starten: “Ik had donderdagavond die twee proeven ook in het donker verkend om zo wat herkenningspunten te noteren in de nota’s. Met onze R3 komen we immers 50 pk te kort op de DS3’s en met veel T’s en hernemingen is hun turbomotor ook in het voordeel. We waren dan ook aangenaam verrast dat we enkel Demaerschalk moesten laten voorgaan na vrijdag.”

Zaterdag begon iets minder goed want Koen verloor tijdens de eerste ronde op kp Zilverberg meteen wat tijd: “De laatste 3 kilometer geen remmen meer”, aldus Koen. “Na de service ging het met remkoelers en verse remolie beter maar die ene kp bleef de hele rally zwaar belastend voor de remmen en moest er gedoseerd worden.” In het algemeen klassement bleef de Clio de hele dag lang hangen rond de 16e plaats, door mannen vooraan die moesten opgeven maar ook teams met krachtiger wagens die na vrijdag aan een remonte bezig waren. Al snel werd duidelijk dat Burton in de DS3 de strijdkameraad zou worden gedurende de zaterdag, na de ene ronde stond hij voor ons en na de volgende ronde weer achter ons. Met slechts 4 seconden voorsprong op de DS3 van Burton beloofden de laatste 2 kp’s in het donker spannend te worden voor een top 15 plaats. “Tijdens de laatste doortocht op Oekene maakte Burton echter een fout en konden we de Zoning rustig uitrijden. We zijn echt tevreden met het resultaat: top 15 finishen in een rally als deze met erg weinig opgaves en 2e in de klasse R3, daar had ik vrijdag voor getekend!”

 

De volgende rally wordt normaal gezien de Hemicuda, de thuisrally voor het team in Koekelare.


     Bekijk hier de Onboard van LC Racing tijdens de zaterdag van de Omloop Van Vlaanderen (klik op Onboard)

 


Rally van Wervik - 9 juni 2012Na twee maal vervroegd aan de kant te moeten dit seizoen, stond de Clio R3 van LC Racing afgelopen zaterdag nog eens aan de eindmeet van een rally. Koen Lauwaert behaalde een 9e plaats algemeen in de Rally van Wervik, waarmee de Ichtegemnaar best tevreden was maar anderzijds de ambitie om als snelste voorwielaangedreven wagen te finishen niet kon waarmaken. Koen was immers na de eerste ronde al op achtervolgen aangewezen: “Het is van Ieper 2010 geleden dat ik nog eens met de R3 gereden heb, waardoor ik met een te harde afstelling van start ging voor de eerste ronde en de wagen ook eens stilviel en we 5 seconden verloren. Ook de aanpassing aan het snelle en spekgladde parcours doet me logischerwijze tijd verliezen aangezien ik hier nog nooit eerder heb gereden.” Daardoor reed Koen na de eerste lus pas als derde voortrekker het servicepark binnen en keek hij al tegen een achterstand aan van 11 seconden op Vanneste en 3 seconden op Dolfen, die uiteraard niet bleven wachten. De volgende boucles probeerden Koen en Dolfen de achterstand op Vanneste te verkleinen, wat resulteerde in een spannende strijd in F2; na de derde ronde stonden de 3 kemphanen vlak achter elkaar in het algemene klassement en binnen de 10 seconden. Op kp 11 pakte Dolfen de leiding van Vanneste over en begon met een aantal kanontijden verder weg te lopen om het uiteindelijk ook te halen. Koen besloot zich nog niet gewonnen te geven en slaagde er tijdens een moeilijke slotronde ook in om Vanneste terug te pakken. Finaal finishte het duo Lauwaert – Beernaert als 9e algemeen, 7e moderne en 2e voorwielaangedreven wagen.

 

Bekijk bij het menu "Filmpjes" ook zeker de onboard van Koen en Nico!

 

De volgende rally wordt de SR Staden, waar mits wat geluk beide wagens van LC Racing nog eens aan de start zullen staan.

 

 

ORC Rally - 26/27 mei 2012Dit weekend vond in Oostrozebeke de ORC Rally plaats en na een forfait in 2011 was LC Racing er dit keer wel bij. Niet met Koen Lauwaert zoals in eerste instantie aangekondigd, want die liet zijn plaats wegens familiale omstandigheden aan teamgenoot Pieter Cailliez. In het rechterzitje nam de jarige Bjorn Willaert plaats. Een verjaardag die de organisatie ook had opgemerkt, want Pieter en Bjorn kregen speciaal voor Bjorns 32e verjaardag ook het startnummer 32 toegewezen.

 

Anders dan andere jaren was er dit jaar een showproef op zaterdagavond, die de startvolgorde voor zondag zou bepalen. Tijdens die proef was Pieter meteen goed bij de pinken, want het duo klokte een ex aequo 14e tijd algemeen en mocht na die proef de leidersplaats in klasse 3G in ontvangst nemen, voor kleppers als Dobbelaere en Depla.

Op naar zondag dus, waarbij de eerste proef Pieter iets te enthousiast was in een remzone en de motor liet afslaan in een poging om de wagen niet rechtdoor te laten gaan. Enkele seconden verloren, maar niets aan de hand. Tijdens de tweede proef van de dag liep het echter mis. In een bochtencombinatie viel alle stroom in de auto plots weg en viel de motor stil. Er was geen leven meer in de wagen te krijgen en de LC Racing crew kon niet anders dan de handdoek werpen. Na de Routes Du Nord, waar hetzelfde probleem ook al voor de opgave zorgde, had het team nochtans enkele onderdelen provisoir vervangen of gereviseerd, maar dit keer bleek het euvel volledig aan de batterij te liggen. Die gaf voor een nog onverklaarbare reden plots geen stroom meer, terwijl de wagen op zaterdag en tijdens de eerste proef geen krimp gaf. Eenmaal de servicemensen met een andere batterij kwamen, kon de wagen op eigen kracht de proef verlaten. Geen geluk dus in de ORC, die nochtans erg goed was begonnen.

Op naar de volgende rally en dat wordt waarschijnlijk de Rally van Wervik, waar Koen Lauwaert 2 weken na zijn forfait dan wel zijn eerste rally van 2012 zal afwerken.Rally Routes Du Nord - 25/26 februari 2012Tijdens de eerste rally van het seizoen gooide de pechduivel aardig wat roet in het eten van het duo Pieter Cailliez – Nico Beernaert. Het begon al voor de start van de eerste kp, toen een adapterkabel van de intercom van co-piloot Nico brak bij het opzetten van de helm. Geen intercom dus voor de eerste ronde van 3 proeven, wat voor een pak tijdverlies zorgde aangezien Pieter enkel op zicht moest rijden. Iets wat geen sinecure bleek, gezien de heuvelachtige aard van de proeven met veel blinde toppen. Daardoor strandde het team pas op een 27e plaats op het einde van dag 1, terwijl een plaats in de top 20 zeker mogelijk was. De tweede dag startte echter goed en Pieter klom na de eerste ronde al op naar plaats 23 in het algemeen klassement. Maar helaas had de pechduivel nog niet al zijn kruid verschoten, want naar het einde van de tweede proef van de tweede ronde gaf de batterij van de wagen geen spanning meer en viel de wagen stil. Gezien een goede classificatie toch niet meer tot de mogelijkheden behoorde, besloten Pieter en Nico de handdoek te werpen.

Op naar de volgende rally dus met hopelijk een grotere dosis geluk aan boord van de Clio!