Condroz rally - 7/8 november 2009


088LC Racing kon het seizoen na de sortie in de Monteberg alsnog in schoonheid afsluiten. Koen Lauwaert nam immers samen met Diederik Pattyn deel aan de Condroz rally, de afsluitende manche van het BK 2009. De rally begon echter heel slecht voor het duo. Na een sortietje in een veld in de namiddag en een lekke band op de laatste en langste kp van de rally op zaterdag waarbij 4 minuten verloren gingen, kwam Koen pas als 58e Hoei weer binnen. Zondag vertrok Koen met het mes tussen de tanden en kon hij nog een aantal plaatsen remonteren, om uiteindelijk als 39e te finishen

Belangrijker echter was dat Koen in de Condroz rally de klasse A7 won en zich met dat resultaat verzekerde van de titel van Belgisch Kampioen 2009 in klasse A7. Proficiat Koen!

 


TBR Rally - 18 oktober 2009


08-02Na een aantal maanden werken, sleutelen en heropbouwen maakte de Clio R3 van LC Racing zijn wederoptreden in de TBR Rally in de handen van Koen Lauwaert met Bjorn Willaert als navigator.

Een nukkige intercom zorgde echter al van bij de start van de eerste kp voor problemen, die de hele ronde zouden aanhouden tot de intercom werd gewisseld in de service. Niettemin keerde het team na de eerste ronde terug op een derde plaats algemeen, op een zestal seconden van Paul Lietaer en op een goede halve minuut van Andy Lefevere. Deze verschillen zouden de hele rally lang aanhouden, met slechts een handvol seconden tussen Koen en Paul en Andy Lefevere die zijn voorsprong steeds verder uitdiepte.

Toen het team de laatste ronde startte en van plan was om de derde stek veilig te stellen, stond op Oekene na enkele kilometers de Mitsubishi van Lefevere met een rokende motor aan de kant en bleek Koen plots voor de zege te rijden. Met een scratch algemeen op kp 13 kwam Koen terug tot op 1 seconde op Lietaer in het algemene klassement. Helaas mocht het echter niet baten. Met twee kanontijden van 'de Snor' op Rumbeke en Moorslede gaf Koen zich gewonnen en liet hij de zege aan Paul. Een schitterende strijd en een evenaring van Koens beste prestatie ooit in een rally, waarmee hij zijn talent toch weer heeft gedemonstreerd...Hemicuda Rally - 27 september 2009


065

 

Eind september staat traditiegetrouw de thuisrally van LC Racing op het programma. Voor deze rally werd de Clio Williams voorzien van een nieuw jasje met nieuwe sponsors voor deze rally. Pieter Cailliez startte er als enige piloot van LC Racing met Bjorn Willaert in het rechterzitje, dit in afwezigheid van Koen Lauwaert die voor de Sanremo rally service deed voor Kris Princen.

Na een slechte bandenkeuze voor de eerste ronde en een piloot die na 5 maand inactiviteit weer het stuur van een rallywagen nam, stegen Pieter en Bjorn van een 23e plaats in het begin naar een 17de plaats en een tweede plaats in klasse 3G. Een goed resultaat, waardoor Pieter hopelijk weer het vertrouwen heeft om in de TBR weer voor klassewinst te gaan met de Williams. Dit wordt echter niet makkelijk, aangezien ook Koen daar aan de start komt...Short Rally Staden - 15 augustus 2009


IMG_6929


 

Voor het eerst sinds lang was er dit jaar geen rallysprint van Staden, maar tekende de AMC Staden een volledig nieuw parcours uit om een short rally te creŽren met 4 x 2 kp's. Door een felle brand de week voor de rally in een bedrijf langs het parcours, moest een kp noodgedwongen worden ingekort, maar dat was slechts een kleine kink in de kabel van de organisatie van de nieuwe short rally. LC Racing trok met de Clio Williams voor het team Lauwaert-Willems naar Staden in de hoop om na een eindje nog eens een rally uit te rijden. Dat deden Koen en Nico ook, en hoe! Met een derde plaats algemeen (!) en winst in de klasse 3G kan het resultaat enkel als fantastisch worden omschreven. Door heel wat krachtiger wagens achter zich te laten, bewijst Koen nogmaals zijn stuurmanskunsten. Proficiat Koen en Nico!
ORC Rally - 1 juni 2009Begin juni is de ORC rally een vaste waarde aan het worden in het VAS kampioenschap. Met een potent deelnemersveld met o.a. vaste BK-rijders Patrick Snijers in de Impreza WRC S12 en Melissa Debackere voor een keer in een Toyota Celica, leek het halen van een ereplaats een moeilijke opgave voor het LC Racing Team. Te meer nog omdat we niet met de geplande 2 wagens maar slechts met 1 wagen aan de start kwamen: de Clio Williams voor het duo Lauwaert - Willems. Na de eerste ronde bleek het resultaat echter buiten verwachtingen, toen Koen binnenkwam op een ex aequo vijfde plaats algemeen en eerste in de klasse. Op de 4de kp zou de Clio in een links 30 iets te wijd uitkomen en een strobaal raken met het rechtervoorwiel, met een kapotte triangel tot gevolg. Verder rijden bleek dan ook niet mogelijk...RS Monteberg - 2/3 mei 2009De RS van de Monteberg is voor vele teams het moment om de wagens grondig af te stellen met het oog op een deelname aan de rally van Ieper eind juni. LC Racing trok met de Clio R3 richting Heuvelland met een deelname voor Pieter Cailliez op zaterdag aan het regionale gedeelte en een deelname voor Koen Lauwaert aan het nationale gedeelte, dit telkens met Nico Beernaert als co-piloot.

Helaas zou het iets anders lopen dan gepland. Nadat Pieter tijdens de 1e en 2e ronde enkele zeer goede tijden liet optekenen en leek af te stevenen op een mogelijke top 5 plaats, sloeg het noodlot toe in de laatste ronde. Enkele honderden meters voor de finish probeerde Pieter een lange linkse iets sneller te nemen dan de voorgaande rondes, maar de wagen schoof op de neus tegen een talud en sloeg over de kop.

De wagen heeft behoorlijk wat schade, in de komende week moet onderzocht worden hoe erg deze schade juist is en of dit gevolgen heeft voor het programma van Koen en Pieter. De ganse crew is echter vol goede moed om de wagen in recordtempo weer opgebouwd te krijgen en klaar te zijn voor de volgende rally...

 

 


Rallye De Wallonie - 25/26 april 2009


20090426_87


LC Racing kan jullie met trots melden dat het duo Lauwaert-Beernaert 14e is geworden in de Rallye De Wallonie. Naast deze mooie ereplaats in een rally met een zeer sterk deelnemersveld werd de Clio ook derde in de West European R3 Trophy, na de ongenaakbare Kris Princen en de Nederlander Abbring. Uiteraard betekent deze derde plaats ook een derde plaats in de klasse A7. Bij de categorie 'filmpjes' staat ook een onboardvideo van de Clio in actie tijdens deze rally.

 

 


TAC Tielt - 11 april 2009De bochtige en gladde wegen in en rond Tielt waren het toneel voor de eerste manche van het BK Rally, met naast de nationale ingeschreven en de oldtimers tevens ook de deelnemers van het Criterium aan de start. Pieter Cailliez en Nico Beernaert gingen met startnummer 11 van start in het Criterium, Pieter vastbesloten om zijn sortietje van de RS Moorslede te vergeten en Nico met de stille hoop om even goed te doen als het jaar ervoor met Koen Lauwaert, aangezien dat duo in 2008 het Criterium won.

 

Het zou echter een rally worden met verschillende kleine probleempjes. In de eerste doortocht op Schuiferskapelle had de blauwe Williams te kampen met overhitte remmen, terwijl later nog de intercom zou uitvallen en de wagen problemen had met de banden. Door al deze akkefietjes was een top 10 plaats al gaan vliegen, maar dankzij een goede slotronde klom de Clio nog op naar de 15de plaats algemeen in het Criterium en mocht Pieter zijn eerste trofee van het seizoen ophalen als winnaar in de klasse.

 


RS Moorslede - 1 maart 2009


050


In Moorslede, traditioneel de eerste West-Vlaamse rally van het kalenderjaar, stonden beide wagens van LC Racing aan de start. Koen Lauwaert en Nico Beernaert reden de Clio R3 Max voor, terwijl Pieter Cailliez en Nico Willems met de Clio Williams over het startpodium reden.

 

Na de tweede van vier doortochten stond het team er schitterend voor: het duo Lauwaert-Beernaert lagen 5e algemeen, terwijl Cailliez-Willems de top 10 vervolledigden. Beide wagens lagen daarmee ook 1ste en 2de in de klasse.

Helaas sloeg het geluk om tijdens de 3e proef. Pieter schoof in een remzone voor een T-bocht iets te ver door en belandde met de neus net over de gracht. Met de voorwielen los van de grond en weinig toeschouwers was het game over. Koen had echter geen tijd om even te stoppen en de wagen te bekijken, want Andy Lefevere zat hem met een veel krachtiger Porsche als 6e op de hielen. Tijdens de laatste ronde moest Koen zich dan ook gewonnen geven voor de 5e plaats, maar eindigde niettemin schitterend 6e algemeen en winnaar in de klasse 3G. Met enkel 4 WRC's en een Porsche GT3 voor zich en heel wat krachtiger wagens achter zich wederom een bevestiging dat Koen ongelooflijk hard gaat met de Clio.