TBR Rallysprint - 14 juli 2019
Koen Lauwaert en Bjorn Willaert stonden afgelopen zondag aan de start voor hun derde wedstrijd dit seizoen, de TBR rallysprint. "De TBR ligt mij en onze wagen wel, in het verleden werden we hier al 2e en 4e algemeen toen de wedstrijd nog een volwaardige rally was. Maar dat is al een paar jaar geleden, onze wagen is nog hetzelfde maar de concurrentie is er niet minder op geworden, integendeel zelfs. Een top 10 lijkt ons zeker haalbaar, een top 5 zou schitterend zijn..." aldus Koen voor de start.

De omstandigheden zouden voor de eerste run ook niet simpel zijn. Toen de wagen op de startlijn stond, passeerde er net een regenbui over de kp terwijl iedereen op slicks stond. "De eerste links-rechts na de start kregen we al een eerste waarschuwing toen de wagen licht uitbrak en aan het publiekspunt zette ik de wagen bijna rond. De eerste helft van de kp was het op eieren rijden en de gulden middenweg zoeken tussen een stevig tempo rijden en toch fouten vermijden." Een onverhoopte 6e plaats was het verdict na kp1. 

Tijdens de 2e run lag alles droog en besloot het LC Racing duo een aanval in te zetten. "We verbeterden onze tijd met 23 seconden en konden zo de 5e plaats algemeen overnemen van Stefaan Tjoens. We zullen echter een strak tempo moeten blijven rijden, want een aantal snelle mannen zoals Lorenzo Bossu zijn aan een inhaalrace bezig na een mindere eerste run," wist co Bjorn Willaert na een blik op het klassement.

De derde run schaafde de Clio weer 2 seconden van de tijd, maar door het uitvallen van Pol Lietaer schoven Koen en Bjorn op naar de vierde plaats. Koen besloot nog een aanval in te zetten op de derde plaats: "De Britse WRC staat op 6 seconden voor ons. We geven nog eens alles en we zien wel wat het wordt." Tijdens de laatste kp werd weer 2 seconden sneller gereden dan voordien, maar halverwege brak de uitlaat. "Bjorn moest gedurende een halve kp de nota's roepen om ze te kunnen horen, maar we verloren gelukkig geen power. We nemen in die laatste proef nog 3 seconden terug op de WRC en komen finaal 3 seconden te kort voor het podium. Jammer, maar niettemin zouden we voor de start zeker getekend hebben voor een 4e plaats en zijn we heel tevreden!"

Afspraak in Staden midden augustus!

 


ORC Rally - 2 juni 2019
Een maand na het heroptreden van Koen Lauwaert en Bjorn Willaert in de Monteberg startte LC Racing vorige zondag in de ORC Rally. Met temperaturen boven de 30 graden zou de rally een uitdaging worden voor mens en machine.

Koen startte erg vlot in de eerste kp, met een 9e tijd algemeen als gevolg. Tijdens kp 2 waren Koen en Bjorn goed op weg, tot de BMW van Wouter Lievens de weg versperde na een sortie. De Clio R3 stond ongeveer driekwart minuut stil terwijl toeschouwers de wagen weer op de weg duwden. "Na melding van het incident bij de organisatie kregen we een normtijd en konden we de eerste ronde als 10e afsluiten," aldus co Bjorn Willaert. In de 2e lus werd een 8e en 2x de 11e tijd gedraaid, waardoor het team halfweg de rally nog steeds in de top 10 stond. Maar die top 10 vasthouden zou niet evident zijn, aldus Koen: "We wisten dat Barbier en Coene aan een remonte bezig waren en we die mannen moeilijk konden afhouden met hun 4x4 terwijl de kp's steeds vuiler werden. Bovendien klokten we 1 minuut te laat in op kp 8 en zette ik de wagen op dezelfde proef nog rond, op een heel vervelende plaats. We moesten achteruit, een stuk terugkeren, handrem trekken en zo weer op weg." Zo gingen nog es 25 seconden verloren en zakten we naar P12. Zoniet gingen we met Algoedt, Braeckevelt en Coene kunnen strijden hebben voor een top 10 plaats." 

Na de voorlaatste boucle had het duo weinig te winnen en te verliezen: de achterstand op de 11e bleek onhaalbaar en de voorsprong op de 13e groeide nog. Koen en Bjorn reden aan een stevig tempo uit en finishten 12e algemeen, 9e moderne en 1e in klasse 3G. 

De volgende rally van het team is nog niet vastgelegd. Misschien een last minute inschrijving voor Wervik, maar daarover later meer! 

 

 

Rally Monteberg - 5 mei 2019
Koen Lauwaert en co-piloot Bjorn Willaert stonden na 2,5 jaar inactiviteit nog eens aan de start van een rally. Met de Renault Clio R3 Maxi vatte LC Racing de Monteberg Rally aan.

Vooraf was het team niet echt te spreken over het toegekende startnummer 74. “OK, we hebben lang niet gereden en eisen hier zeker geen startnummer binnen de eerste 20, maar als we zien dat een debutant met een 208 R2 begin de 50 krijgt en wij toch een mooi palmares van o.a. algemeen VAS kampioen en 3 algemene zeges kunnen voorleggen, snap ik niet wie die nummers getrokken heeft…” aldus co-piloot Bjorn Willaert. Na een aanvraag voor startvervroeging vertrokken Koen en Bjorn op de 44ste startplaats op zondag.

De eerste passage op KP Monteberg was het zoeken voor beiden: Koen moest weer wennen aan de wagen waarmee hij 5 jaar niet gereden had en het verwerken van nota’s, Bjorn moest de flow van het lezen weer terugvinden. Blijkbaar lukte dat wonderwel, want een 14e tijd algemeen was het resultaat na kp1. De volgende lus van 3 proeven werd eveneens afwachtend gestart en het duo keerde als 19e algemeen terug naar de service. Dame Fortuna stond nog aan hun zijde, toen ze tijdens 1 van de laatste bochten van de laatste proef van de lus op een steen reden met een leegloper tot gevolg, maar gelukkig zonder tijdverlies. Tijdens de service regende het pijpenstelen, maar toch opteerden Koen en Bjorn voor slicks, wat de correcte keuze bleek. De tijden zakten verder en voor de laatste ronde was een 18e plaats het voorlopige klassement. Met nog 3 proeven te gaan bleven Koen en Bjorn het tempo strak houden. De 18e plaats werd niet meer afgegeven, met ook de klassezege in 3G en eerste voorwielaangedreven wagen en surplus. “Ik ben een tevreden man!” glunderde Koen. “We hebben lang niet gereden en vanmorgen was het precies weer van 0 herbeginnen, maar blijkbaar ben ik mijn snelheid niet verloren.”

De rest van het seizoen zal Koen a la carte rijden, de volgende rally wordt de ORC in Oostrozebeke begin juni.